Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizin ders programlarını oluştururken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar aşağıda listelenmiştir.

-2017-2018 Güz yarıyılından önce eğitimine başlamış öğrenciler, eski ders planına tabidirler (http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/KIM/201110.html). Bu öğrencilerimiz bitirme çalışmalarını tek ders olarak KIM 492 veya KIM 492E olarak alacaklardır. Bu öğrencilerimizin ders planlarındaki bazı dersler yeni isim ve kodlarıyla açılmaktadır. Ders denklikleri için: http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersdenklik/.

-2017-2018 Güz yarıyılı ve sonrasında eğitimine başlayan öğrenciler ise yeni ders planına tabidirler (http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/KIM/201810.html). Bu öğrencilerimizin ders planlarında KIM 4901 ve KIM 4902 olmak üzere iki bitirme çalışması (Araştırma Projesi) bulunmaktadır. Bu derslerin içerik ve işleyişleri bölüm tarafından daha sonra duyurulacaktır. Bu derslerin önşartlarıyla ilgili yakın zamanda alınan karar için: http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/bitirmeYazilmaSartlari.htm

-Yeni ders planına tabi öğrencilerin 7. yarıyıl ders planına göre:

7.yy Seçime Bağlı Ders (MT)-bu paketten 1 ders alınmalıdır.

7.yy Sınırlı Seçimli Ders (MT) ve 7th Sem.Rest. Elect.Crse (MT) paketleri birbirinin aynıdır ve sadece dil farkı bulunmaktadır. Bu paketlerde 470 kodlarında 4 ders bulunmaktadır. Bu 4 dersten toplam 2 tanesinin alınması zorunludur. Programın önerisi birinin Türkçe, birinin İngilizce olarak alınmasıdır. Ancak mezuniyet için yeterli İngilizce kredisini sağlayan öğrenciler dilerlerse her ikisini de Türkçe, veya tercihe göre her ikisini de İngilizce olarak alabilirler.

Benzer şekilde 8.yy Sınırlı Seçimli Ders (MT) ve 8th Sem.Rest. Elect.Crse (MT) paketlerinden toplam 2 ders alacaklardır. 

Özetle yeni ders planındaki öğrenciler mezuniyet için Seçime Bağlı Derslerden (MT) toplam 4 adet, 7. yy sınırlı seçmelilerden (470 kodlular) toplam 2 adet,  8. yy sınırlı seçmelilerden (480 kodlular) toplam 2 adet almak zorundadırlar.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

 
Kimya Bölüm Başkanlığı