STAR Stajyer Araştırmacı Burs Programı

by Zeynep Kalaycıoğlu | Eyl 30, 2021
Proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla STAR Programı lisans öğrencileri için bir kez daha 4 Ekim 2021 tarihinde çağrıya açılıyor.

Proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla STAR Programı lisans öğrencileri için bir kez daha 4 Ekim 2021 tarihinde çağrıya açılıyor.

TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma proje yürütücülerinden 11-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınan başvurularla STAR programına dâhil edilen proje listesine https://star.tubitak.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecektir.

Lisans öğrencilerinin STAR bursiyeri olabilmeleri için 4-15 Ekim 2021 tarihleri arasında  https://ebideb.tubitak.gov.tr/giris.htm adresinden programa başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuruların tamamlanmasının akabinde başvurular proje yürütücüleri tarafından değerlendirilecek ve proje yürütücüsünün uygun bularak kabul verdiği öğrenciler projelerde görev alabileceklerdir.

Program çağrı metnine 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren STAR proje portalından (https://star.tubitak.gov.tr/) veya program web sayfasından (https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari)  ulaşabilirsiniz.

İTÜ Kimya Bölümü

feb

İTÜ Kimya bölümü 1982 yılında kurulmuştur ve ülkemizin önde gelen kimya bölümlerinden birisidir. Kimya Lisans programının amacı, öğrencileri Kimya alanında hem sanayi hem de akademik olarak en iyi şekilde yetiştirmektir. Kimya bölümüne girmek ve bu alanda çalışmak isteyen bir kimse fen bilimlerine ilgi duymalı, bilimsel çalışmalara meraklı olmalıdır. Lisans programında ilk yıl, fizik, matematik gibi temel fen bilimleri dersleri okutulur. Daha sonraki yıllarda, analitik kimya organik kimya, fiziko kimya, anorganik kimya gibi dersler verilir.